Njvksh Lushnje  ·  Epidemiologët tane prej muajsh po bëjnë një punë të jashtëzakonshme në terren për hetimin dhe testimin e qytetarëve të dyshuar për #covid19.  Shkruhet ne fb e Njesisë Vendore të Kujdesit Shendetesor Lushnje. .   Siç u zotuam, testimi i shpejtë ka nisur edhe ne Lushnje nga ekipet […]

Një ekip ndërkombëtar i studiuesve ka zhvilluar një test jo-invaziv të gjakut që mund të zbulojë nëse një individ ka një nga pesë llojet e zakonshme të kancereve, katër vjet para se gjendja mund të diagnostikohet me metodat aktuale. Testi i quajtur PanSeer zbulon kancerin e stomakut, ezofagut, kolorektalit, mushkërive […]

Shpesh anashkalohen si probleme jo serioze, por vëmendja e viteve të fundit për shëndetin e dhëmbëve, e ka shndërruar atë në një temë të rëndësishme. Përveç estetikës, dhe bezdisjes që shkaktojnë, përhapja e sëmundjeve të lidhura me dhëmbët është bërë paksa alarmante. Raiffesien Bank brenda artikujve Çfarë është parodontoza? Mishra […]

Mbyllja nga pandemia fillimisht po bënte mrekulli për mjedisin, por tani dorezat dhe maskat kanë filluar të “pushtojnë” oqeanet dhe detet. Teksa njerëzit nga e gjithë bota rekomandojnë që të përdoren maskat dhe dorezat si mbrojtje nga virusi, një gjë e tillë është kthyer kundër natyrës!, përcjell Lajmi i Fundit.al. […]

Si ta ruani distancën sociale në plazh për t’u mbrojtur nga Covid-19? Natyrisht, ky informacion nga Dr. Quay nuk do të thotë që të ruheni nga drejtimi i erës. Askujt nuk pëlqen të jetë “i burgosur” në plazh në rrethana fare normale, por distanca sociale është thelbësore edhe në plazh […]