Ne kuader te projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi […]

Punonjësit e pastrimit të bashkisë Divjake, bëjnë diferencimin e mbetjeve në mes të rërës! Derdhin koshat ne mes te plazhit dhe bëjnë seleksionimin e atyre që ju duhen! Shumë mirë sepse u rrisin pagat vetes nga njera anë dhe ulet sasia e mbetjeve në pikat e grumbullimit që bashkia Divjake […]

Libri Tranzistor është trilogji edukative e shkruar  nga Paolo Lunghi.Ky libër përmban  intervista dhe përshkrime me personazhet më të njohur të radiofonisë Italiane ,ku ndërmjet tyre është përzgjedhur dhe një personazh me historinë e tij ,nga  Radio Lushnja, Shqipëri Kjo vepër letrare e Paolo Lunghi trajton temën e komunikimit, në […]

Qendra ALTRI zhvilloi në qytetin e Lushnjes takimin konsultues në kuadër të projektit “Përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për frikësimin dhe sulmet ndaj gazetarëve”. Qëllimi kryesor i kësaj iniciative është përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për […]

Buallica,vepra e skultorit të shquar Lushnjar Maksim Bushi, edhe pse ndër veprat e pakta të ekspozuara ka rënë prehë e vandalizmit. . Fytyra e djaloshit mbi Buallicë është spërkatur me spray të bardhë. Dhunimi i kësaj embleme të qytetit,tash më  duhet të kthehet si një thirrje qytetarëve për ti ruajtur […]