Mollët janë të pasura me fibra dhe ndihmojnë për të reduktuar problemet në aparatin tretës, si dhe parandalojnë disa lloje tumoresh. Molla e kuqe ndihmon edhe për të mbajtur nën kontroll nivelin e insulinës, pastron organizmin nga metalet e rënda në trup, si plumbi apo mërkuri.
Sipas mjekësisë kineze, kjo frutë forcon zemrën, përmirëson funksionimin e mushkërive dhe zvogëlon mukozat.
Studime të ndryshme thonë se ngrënia e një molle në ditë mund të reduktojë sëmundje të lëkurës, ndërsa ngrënia e pesë kokrrave në javë, ul rrezikun e sëmundjeve respiratore, si astma.
Mirëpo ngrënia e një kokrre molle para çdo vakti ndihmon për t’u dobësuar më lehtësisht për shkak të aftësisë për të ngopur dhe ka 50 – 80 kalori, në varësi të madhësisë.
Molla e kuqe është e pasur me vitaminë A, C si dhe përmban fosfor, hekur, kalcium dhe potas. Ndonëse nuk e zëvendëson dot furçën e dhëmbëve, ngrënia e një dhe redukton dukshëm praninë e karieve.
Molla permban sasi te madhe te vitamines A, B2, vitamines B6 dhe acid folik.
Molla konsiderohet si fruti qe ndihmon per zhvillimin e sistemit imunitar.
Gjithashtu, mollet permbajne sasi te vogel te mineraleve si kaliumi, fosfori, kalciumi dhe kaliumi.
Lista e vitamianve kryesore qe gjenden ne molle:
Vitamin A
Vitamin B1 thiamine
Vitamin B2 riboflavin
Vitamin B6
Vitamin C
Vitamin E
Vitamin K
Niacin
Folate
Pantothenic Acid
Përveç se këtyre vitaminave ne molle gjenden edhe shumë minerale
Potassium – kalium
kalcium
fosfor
magnez
mangan
hekur
sodium
bakër
zink