Molla e kuqe dhe të gjitha vetitë kuruese te saj!

Mollët janë të pasura me fibra dhe ndihmojnë për të reduktuar problemet në aparatin tretës, si dhe parandalojnë disa lloje tumoresh. Molla e kuqe ndihmon edhe për të mbajtur nën kontroll nivelin e insulinës, pastron organizmin nga metalet e rënda në trup, si plumbi apo mërkuri.

Sipas mjekësisë kineze, kjo frutë forcon zemrën, përmirëson funksionimin e mushkërive dhe zvogëlon mukozat.

Studime të ndryshme thonë se ngrënia e një molle në ditë mund të reduktojë sëmundje të lëkurës, ndërsa ngrënia e pesë kokrrave në javë, ul rrezikun e sëmundjeve respiratore, si astma.

Mirëpo ngrënia e një kokrre molle para çdo vakti ndihmon për t’u dobësuar më lehtësisht për shkak të aftësisë për të ngopur dhe ka 50 – 80 kalori, në varësi të madhësisë.

Molla e kuqe është e pasur me vitaminë A, C si dhe përmban fosfor, hekur, kalcium dhe potas. Ndonëse nuk e zëvendëson dot furçën e dhëmbëve, ngrënia e një dhe redukton dukshëm praninë e karieve.

Molla  permban sasi te madhe te vitamines A, B2, vitamines B6 dhe acid folik.

Molla konsiderohet si fruti qe ndihmon per zhvillimin e sistemit imunitar.

Gjithashtu, mollet permbajne sasi te vogel te mineraleve si kaliumi, fosfori, kalciumi dhe kaliumi.

Lista e  vitamianve kryesore qe gjenden ne molle:

Vitamin A

Vitamin B1 thiamine

Vitamin B2 riboflavin

Vitamin B6

Vitamin C

Vitamin E

Vitamin K

Niacin

Folate

Pantothenic Acid

Përveç se këtyre vitaminave ne molle gjenden edhe shumë minerale

Potassium – kalium

kalcium

fosfor

magnez

mangan

hekur

sodium

bakër

zink