Mediat nuk janë të gjitha njësoj! Kryeministri Edi Rama ishte sot ne Lushnje në takim me fermerët dhe grumbulluesit për të dëgjuar hallet dhe problemet e tyre. U fol për arritje, premtime dhe u bënë rezyme të investimeve cka prodhoi një mori lajmesh me interes për tu publikuar e monitoruar […]

KOSOVE/ DARDANI Sa i përket pagave të mësimdhënësve, sipas këtij institucionit EdGuard del se mësimdhënësit e shkollave të mesme të larta do kenë pagën 696 euro, mësimdhënësit e shkolave fillore dhe të mesme të ulta 672 euro, ndërsa mësimdhënësit e institucioneve parashkollore 624 euro. Drejtorët e shkollave të mesme do […]

Ne kuader te projektit ”Rrjetëzimi dhe Advokim për Aksione Komunitare të Ruajtjes së Burimeve Natyrore Lokale” i financuar nga Leviz Albania dhe zbatuar nga Insituti per Mbrojtjen e Natyres ne Shqiperi (INCA) ne partneritet me Klubin Ekologjik – Lezhe, Shoqaten Horizont EU – Lushnje, Shoqaten “Mbrojtja e Mjedisit dhe Zhvillimi […]

Punonjësit e pastrimit të bashkisë Divjake, bëjnë diferencimin e mbetjeve në mes të rërës! Derdhin koshat ne mes te plazhit dhe bëjnë seleksionimin e atyre që ju duhen! Shumë mirë sepse u rrisin pagat vetes nga njera anë dhe ulet sasia e mbetjeve në pikat e grumbullimit që bashkia Divjake […]

Libri Tranzistor është trilogji edukative e shkruar  nga Paolo Lunghi.Ky libër përmban  intervista dhe përshkrime me personazhet më të njohur të radiofonisë Italiane ,ku ndërmjet tyre është përzgjedhur dhe një personazh me historinë e tij ,nga  Radio Lushnja, Shqipëri Kjo vepër letrare e Paolo Lunghi trajton temën e komunikimit, në […]

Qendra ALTRI zhvilloi në qytetin e Lushnjes takimin konsultues në kuadër të projektit “Përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për frikësimin dhe sulmet ndaj gazetarëve”. Qëllimi kryesor i kësaj iniciative është përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për […]