Në 25 gusht në Civita (ndryshe Çifti ) , u zhvillua edicioni i 2-të, i organizuar nga Shoqata Folk Studio Festival, me kujdesin e Bashkisë Civita, të Provincës së Kozencës, Rajoni i Kalabrisë, Nisma e Shoqatës “Festivali i Studiove Folklorik me Çmimin Morea, përmes kandidaturave të propozuara në Bashkinë Civita, […]

Libri Tranzistor është trilogji edukative e shkruar  nga Paolo Lunghi.Ky libër përmban  intervista dhe përshkrime me personazhet më të njohur të radiofonisë Italiane ,ku ndërmjet tyre është përzgjedhur dhe një personazh me historinë e tij ,nga  Radio Lushnja, Shqipëri Kjo vepër letrare e Paolo Lunghi trajton temën e komunikimit, në […]

Buallica,vepra e skultorit të shquar Lushnjar Maksim Bushi, edhe pse ndër veprat e pakta të ekspozuara ka rënë prehë e vandalizmit. . Fytyra e djaloshit mbi Buallicë është spërkatur me spray të bardhë. Dhunimi i kësaj embleme të qytetit,tash më  duhet të kthehet si një thirrje qytetarëve për ti ruajtur […]

Sot , ne ambjentet e  dekoruara me rastin e Krishtlindjeve dhe te Vitit te Ri te Metropol Center – Lushnje , ne nje atmosfere tingujsh te Muzikes Klasike , u organizua ceremonia e dorezimit te Kupes e Cmimit – GUITAR FESTIVAL VIII – METROPOL CENTER – JUNIOR – organizuar me […]