Vendoset busti I Skënderbeut në Kastrovilari ,Kalabri ,Itali.

Vendoset busti I Skënderbeut në Kastrovilari ,Kalabri ,Itali.
Në këtë qytezë Arbëresh, gjendet edhe një grup i madh shqiptarësh të diasporës shqiptare të cilët erdhën punojnë dhe jane integruar dhe duan të mbrojnë historinë dhe të përmirësojnë këtë trashëgimi.Marrën pjesë kryetarët e bashkive të Civitas, nën kryetari i Frascinetos, dhe kryetari i bashkisë së Kastrovillarit zoti Domeniko Lo Polito.Përfaqësues te ambasadës se Shqipërisë në Bari,artisti i veprës Fiqiri Kasa .

Bustin e Inaguroi At’ Antonio Bellushi, kollosi i Arbërisë dhe vëllai i Shqiptarëve dhe Kosovës.

At Bellushi është rreth të 90 por forcën e shpirtit të tij e ka si një djalosh 20 vjeçar .Ai u shpreh :

“Emri i lashtë i qytetit të Kastrovillarit, Castrum Villarum që është “Kalaja e Vilave”,
Një falenderim i veçantë i shkon Fatmir Filjes dhe familjes së tij ideatori i kësaj nisme. Një shqiptar i Shqipërisë i cili është emigruar rreth 30 vjet me inisiativën e tij, me përpjekjet e tij, me lodhje, preokupime, ai mbështeti ai mori përsipër këtë nisëm dhe e çoi deri në fund. Ai arriti ta realizonte këtë dëshirë, e cila ishte edhe dëshirë e shumë shqipatrëve si dhe shumë arbëreshëve në këtë zonë.