Shuhet zjarri në Zhamë

Sot u bë i mundur izolimi dhe shuarja e te gjitha vatrave te zjarrit ne Zhamë te Lushnjes.

Ne shuarjen e zjarrit jane angazhuar 10 mjete zjarrfikese,forcat xheniere te ushtrisë,uniformat blu te policisë se shtetit si dhe banoret e zonës. Paraprakisht mendohet se zjarri ka djegur mbi 60 hektarë sipërfaqe e cila ka qenë e kultivuar me ullinj por ndoshta bilanci eshte edhe me i madh. Nje komision i mjedise admin dushk ka nisur punen ne terren per te mbledhur te dhenat e demeve.Fatmirësisht fale masave te marra nuk jane lejuar te digjen banesat ku ne disa raste zjarri ka qenë deri ne pak metra larg. Ne mesnatë ka qenë edhe ministri i brendshëm Taulant Balla. Policia ka ndaluar shtetasin Ramadan Zoto si i dyshuar per zjarrvënie,ky i fundit kishte vene flaken disa mbetjeve dhe zjari i ndihmuar nga era ka bere deme te pallogaritshme.Mengjesin e sotem gjithcka eshte e djegur dhe po nis procesi i regjistrimit te demeve.