Kadipashaj, dyshohet se zjarri u vu qëllimisht


Zjarret e dala jashte kontrollit vijojne qe te demtojne ekonomite fermere edhe kete sezon te nxehte vere. Ndonese sherbimi I zjarrfikeses ka problemet e veta ne logjistiken mekanike ne rastet urgjente nuk ka munguar prezenca me mjetin e Vogel e te manovrueshem.
Nje rast I zjarrit te dale nga kontrollit eshte ai I fshatit kadipashaj. Demet Jane te konsiderueshem dhe te pakthyeshme. Mbi 400 rrenje ullinj Jane djegur dhe nje siperfaqe e konsiderueshme toke eshte djegur totalisht. Zjarri I dale jashte kontrollit nuk ka kursyer dhe kishen e shen todrit. Kisha e ndertuar rreth viteve 1730 SI shume te tjera ne zone ka shpetuar pas nderhyrjes se zjarrfikesve dhe banoreve te zones. Sipas tyre akoma nuk dihen autoret dhe ndoshta zjarri ka ardhur nga pakujdesia
Sipas familjes se demtuar ku Jane djegur qindra rrenje ullinj zjarri ka qene I qellimshem ndersa policia e rendit Po vijon hetimet per kete rast.