Qendra ALTRI zhvilloi në qytetin e Lushnjes takimin konsultues në kuadër të projektit “Përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për frikësimin dhe sulmet ndaj gazetarëve”. Qëllimi kryesor i kësaj iniciative është përmirësimi i mjedisit mediatik për të siguruar një politikë të tolerancës zero për […]

Buallica,vepra e skultorit të shquar Lushnjar Maksim Bushi, edhe pse ndër veprat e pakta të ekspozuara ka rënë prehë e vandalizmit. . Fytyra e djaloshit mbi Buallicë është spërkatur me spray të bardhë. Dhunimi i kësaj embleme të qytetit,tash më  duhet të kthehet si një thirrje qytetarëve për ti ruajtur […]

Partia Demokratike dega Lushnje zgjodhi kryetarin e saj që do të drejtoj për një mandat 4-vjeçar. Ai ështe Eduart Shyqëri Sharka, një emer i njohur për qytetarët Lushnjarë. Me 52% të votave të marra nga votimet e ditës se shtunë sipas parimit një antar një votë , zoti Eduart Sharka […]

Trajtimi i bimes me preparate te gjitha sipas listes se BE-se do te rrise cilesine dhe sigurine e produktit per konsumatorin. Sigurimi i trajtimit te bimes dhe konsulenca e vazhdueshme qe ofron kompania Eli Eksport ne tegjitha fazat e zhvillimit jane nje garanci e shtuar e sigurimit te cilesise, sasise […]

Pasditen e 25 marsit ne Xhamine Babunje u organizua nje takim festiv ne pritje te muajit te begate te Ramazanit. Ky takim u organizua nga Imami i Xhamise Babunje Sokol Krasniqi dhe  Myftiu i rrethit Lushnje Gramos Blliku.   Ne takim ishin te pranishem shume besimtare dhe teologe . Ne […]

Vijojnë takimet e ngjeshura ne Kandidatit te Koalicionit opozitar “Shtëpia e lirisë” Elton Bano. Problemet e bujqësisë Jane në plan të parë në diskutimet me fermeret Myzeqare. Çmimet e larta te papermallueshme , mungesa e tregut për produktet bujqësore e Kane futur ne krizë bujqësinë sot. Në planin tonë afat […]