Lëngu i plehrave kundërmon nëpër rrugët e qytetit ,burim infeksioni

Lëngu i plehrave kundërmon nëpër rrugët e qytetit ,burim infeksioni që përhahet edhe më shumë me ndihmën e rrotave të automjeteve.

Prej disa ditësh nëpër rrugët e qytetit vihet re se rrugët pranë koshave të plehrave janë nxirë nga lëngu që akumulojnë koshat nga mbeturinat e ndryshme ,kryesisht të ushqimeve.Koshat me standarde zakonisht kanë një tub poshtë nga ku del dhe lëngu.Por këta kosha duhet të vendosen pranë pusetave të vogla që janë në anë të rrugës .Me rëndësi nuk është vetëm heqja e plehrave por edhe pastrimi , disinfektimi i tyre përreth,pudrosja me klor.