Mjeku shqiptar që bëri transplantin e parë në zemër!

Ky është Prof. Omer Xhemaili nga Tetova . A iështë shqiptari i parë në botë që ka kryer transplant zemre.
Së fundmi ai u emërua drejtor në Klinikën e Kardiokirurgjisë në Zürich, Zvicër.

Përpara pak kohësh ishte i ftuar për një leksion pranë “Universitetit Kiril dhe Metodi” në Shkup.

Leksionin dokori  e nisi me këtë fjali: “Gëzohem që kam rastin të mbaj një ligjëratë në universitetin ku nuk më pranuan të punoj për arsye politike”.

Gjithë të pranishmit në sallë ulën kokën të turpëruar përpara mediave.

“Dikur kam punuar kamarier për të mbështetur studimet dhe u sugjeroj të pranishmëve në sallë të jenë të sjellshëm me këdo, sepse një kamarier i ri adoleshent, një ditë mund t’ju operojë zemrën”, tha mjeku Xhemaili.