Fatmiri nga Çermë Sektori po realizon vendosjen e bustit të Skënderbeut tek Arbëreshët në Kalabri .

Fatmiri nga Çermë Sektori po realizon vendosjen e bustit të Skënderbeut tëk Arbëreshët në Kalabri .
Kastrovilari është një qytet shumë simpatik dhe plot histori dhe natyrë të skalitur në Kalabri të Italisë.
Ka rreth 20.000 banore nga te cilet mbi 5 mijë janë Arbëreshë dhe rreth 1.500 shqiptare të Shqipërisë.
Ky qytet si rrallë qytete të tjera ne Itali është i rrethuar si unazë nga 7 katunde të rendesishme Arbëreshe.

Prej kohesh Fatmiri një emigrant i vendosur aty nga Çermë Sektori një shqiptar i mire, atdhetar dhe i devotshëm është perpjekur dhe me sukses ia ka arritur
që në një nga rrugët dhe parqet kryesore të qytetit të marre lejen nga Kryetari i Bashkise që të vendoset
Busti i Skënderbeut. Simbolit me dinjitoz që ka nxjerrë Historia e tokës sonë.
Busti po realizohet nga një Skulptor me emër shqiptar.
Fondet që duhen për të realizuar tërësisht këtë bust janë €4,500 deri ne këtë moment janë mbledhur 2,663 €
Per kete arsye eshte hapur nje gofundme per ta bere te mundur perfshirjen e sa me shume shqiptarve ane e mbane globit qe kjo inisiative dinjitoze te realizohet.
https://gofund.me/7356b9e1🙏🇦🇱❤
Kush e ndjen ne zemer dhe kush ka mundesi, le te jap qofte dhe nje kontribut simbolik. Sepse Kombi duhet me prova, jo vetem me fjale.
🙏🇦🇱❤
p.s
Meraku i Fatmirit është që të bëhet e mundur që busti të vendoset për ditëlindjen e Skenderbeut në 6 Maj.