Sofra e Elbasanit – një traditë shekullore bujarie

Sofra e Elbasanit – një traditë shekullore bujarie një traditë shekullore bujarie që çdo #14Mars hap dyert për të gjithë miqtë e qytetit për t’i uruar mirëseardhjen pranverës🌺🌷🌸🌻

 

Vecanti qe e ben Elbasanin ndryshe nga vendet e tjera per festen e dites se veres eshte se  e festojne te gjithe se bashku si femije dhe te rritur me kenge e valle!!!!

Më 13 mars njerëzit marrin një tufë të vogël bari të njomë bashkë me rrënjët dhe dheun, që ta kenë në mëngjesin e datës 14 Mars në shtëpi. Ky zakon i lashtë ruhet dhe festohet jo vetëm në Elbasan, po edhe në Dibër, Strugë e Prespë.