Tregtarët e tregut të ri të fruta perimeve , protestë para bashkisë .

Tregu i fruta perimeve ne qytëtin e Lushnjes që u bë funskjonal ne fillim të majit para zgjedhjeve

u quajt një ndër investimet më të rëndësishmë. Tregtaret ambulante te tregut te ri te fruta perimeve kane protestuar para bahskise se lushnjes mengjesib e se henes dume bllokuar aktivitetin e tyre.
Protesta e tregtareve lidhet me kushtet jo te favorshme ne tregtimin e fruta perimeve ne kete treg. Tregtaret kane kerkuar nje sere kushtesh qe e bejne kete treg jo funksionala
Mbulesa plastike e cila percon nxehtesi prish perimet
Hapesirat anesore teper te larta ku depertojne edhe dielli edhe shiu ne dite me reshje
Tarifa mujore eshte me e larta ne krahasim me qytetet e tjera
Tregtaret ambulante apo dhe fermeret na konkurojne pasi tregtojne cdo dite te javes pa paguar detyrimet shtese
Nuk ka orar per funksjonin e tregut cka shkakton vjedhje te mallit
Mungesa e sigurise e te tjera
Sinkronet
Jane 60 tregtare qe kerkojne zgjidhje te situates por akoma asgje
Per ti shpetuar te nxehtit te gjithë tregtaret kane futur cadra dhe mbulesa

Me pas, bashkia dergoi nje grup inspektimi per ‘hallet’ e tregtareve.
A thua se nuk e inaguruan vetem nje muaj me pare!!!!!