Tregtarët e tregut të ri të fruta perimeve , protestë para bashkisë .

Tregu i fruta perimeve ne qytetin e Lushnjes u be funskjonal ne fillim te majit para zgjedhjeve dhe u quajt nje nder investimet me te rendesishme. Tregtaret ambulante te tregut te ri te fruta perimeve kane protestuar para bahskise se lushnjes mengjesib e se henes dume bllokuar aktivitetin e tyre. Protesta e tregtareve lidhet me kushtet jo te favorshme ne tregtimin e fruta perimeve ne kete treg. Tregtaret kane kerkuar nje sere kushtesh qe e bejne kete treg jo funksionala Mbulesa plastike e cila percon nxehtesi prish perimet Hapesirat anesore teper te larta ku depertojne edhe dielli edhe shiu ne dite me reshje Tarifa mujore eshte me e larta ne krahasim me qytetet e tjera Tregtaret ambulante apo dhe fermeret na konkurojne pasi tregtojne cdo dite te javes pa paguar detyrimet shtese Nuk ka orar per funksjonin e tregut cka shkakton vjedhje te mallit Mungesa e sigurise e te tjera Sinkronet Jane 60 tregtare qe kerkojne zgjidhje te situates por akoma asgje Per ti shpetuar te nxehtit te gjithë tregtaret kane futur cadra dhe mbulesa Me pas, bashkia dergoi nje grup inspektimi per ‘hallet’ e tregtareve. A thua se nuk e inaguruan vetem nje muaj me pare!!!!!