6 maji 2023  shënoi  618-vjetorin  e lindjes së Heroit Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu.

Views: 120
0 0
 Në 6 maj 2023 u shënua 618-vjetori  i lindjes së Heroit Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu.
Nën udhëheqjen e Gjergj Kastriotit  lufta e shqiptarëve u ngrit në një shkallë të lartë e të organizuar dhe shënoi
një kthesë të rëndësishme në zhvillimin politik të vendit dhe në forcimin e vetëdijes kombëtare.
Gjergj Kastrioti  ishte një figurë shumë e shquar për kontinentin  evropian, përveçse një personalitet i rëndësishëm
politik, është udhëheqësi i vetëm, i cili asnjëherë nuk ka pësuar ndonjë humbje nga forcat osmane.
Figura e tij ka gjetur vend në veprat artistike europiane, ku mbi 400 vepra arti i janë kushtuar heroit tonë kombëtar
Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Ky personalitet i lavdishëm ishte një nga burrat më të shquar në historinë evropiane
që dëshmohet përmes monumenteve të vendosur në sheshet e shumë prej qyteteve të Evropës.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Social profiles