Gjurmet e Ilirise ne Brescia Antike hga koha e Augustit (video)

Gjurmët e Ilirisë në Brescia antike nga koha e Augustit.Ne ishim në gjendje të admironim një pjesë të Brescia antike Romake, me zonën e shenjtë të tempujve, amfiteatrin, rrugët dhe domusin e tij elegant. Gjithçka ka dalë në dritë gjatë shekujve: mbetjet e shtëpive shumë të pasura me pjesë të mureve të pikturuara, mozaikë dhe burime. Këto thesare janë ruajtur dhe mbuluar në mënyrë të përsosur: pavionet përshkohen nga vendkalime të përshtatshme për familjet dhe personat me aftësi të kufizuara. Mozaikë të mëdhenj nga gërmimet jashtë qytetit janë restauruar në mënyrë të admirueshme, objektet dhe orenditë e çmuara të jetës së përditshme janë gjetur të paprekura në sarkofagë, koka bronzi, armë. Vendosja është vërtet spektakolare. Kjo vizitë në Muzeun e Santa Giulia ishte e shkëlqyer, një destinacion i palejueshëm për dashamirët e arkeologjisë dhe civilizimit mesdhetar. Shihemi në aventurën tjetër.Gjurmët e Ilirisë në Brescia antike nga koha e Augustit