Historia e radios FM e treguar nga pionieri: Paolo Lunghi (video)

Duke dëgjuar miq, të gjetur mirë nga Italia. 
Unë jam Florian Sinan Islamaj dhe ky është një episod pak i pazakontë sot. 
Sepse nuk po flasim për diasporën me një shqiptar jashtë vendit por me një eseist italian, Paolo Lunghi, një pionier i radios falas dhe një shkrimtar i suksesshëm në historinë e radios në Itali. Radiot italiane që të gjithë i njohim dhe i kemi dëgjuar që nga fëmijëria.
Lunghi shpesh shkruan, me një sy të dashur për atë që ka ndodhur, 
për radion, gjithashtu në Shqipëri dhe në panoramën e stacioneve tona. 
Paolo Lunghi në 1976 themeloi Radio Empoli International, stacioni i parë radio falas në qytet dhe një nga radiostacionet e para falas në Toskanë, më pas ai themeloi Radio Play. Pas një karriere të shkëlqyeshme në radion italiane, ai mblodhi 140 dëshmi nga njerëz që kanë bërë historinë e radios italiane falas: DJ, folës, por edhe gazetarë, artistë, filozofë, humoristë, sipërmarrës, mediaologë masivë dhe politikanë aspirues. Eseja e tij "Transistor" botuar nga Mavi Editore, me një parathënie nga Tana de Zulueta, ish-drejtori i TV Videomusic, është në edicionin e tij të dytë pavarësisht se është botuar plotësisht në Covid. 
Në këto faqe flasim edhe për Radio Lushnja.në bashkëpunim me partnerin mediatik Arena Lifestyle
https://youtu.be/HbtpJKMaejshttps://youtu.be/HbtpJKMaejshttps://youtu.be/HbtpJKMaejshttps://youtu.be/HbtpJKMaejs