Maqedonia e Veriut hap kufirin/ Rinis lëvizja në pikat e kalimit kufitar me Shqipërinë

Hapja e kufirit me Maqedoninë e Veriut ka sjelle edhe lëvizjet e para të udhëtarëve në pikëkalimin e Qafthanës.

Edhe pse dita e parë e hapjes së kufirit, nuk është shënuar një fluks i lartë i lëvizjeve si një hyrje edhe në dalje por udhëtarët nga të dy vendet nuk kanë munguar ndërsa të vetmet masa që duhet të përmbushin janë pajisja me maska dhe doreza.

Kalimi i kufirit pas 4 muajsh në normalitet të plotë në drejtim të Maqedonisë së Veriut bëhet kryesisht për punë pushime apo pazare ushqimore ndërsa nga ana tjetër ata që vijnë nga Maqedonia e Veriut preferojnë bregdetin dhe qytetet e Shqipërisë për të pushuar.

Përveç pikës së kalimit kufitar të Qafthanës janë hapur edhe dy pikat e tjera kufitare me Maqedoninë e Veriut Tushemishti e Gorica.

Top Channel