NOA jo vetëm institucion kreditimi, por edhe këshillimi

NOA së bashku me AFC studio të mbështetur nga SRD kompani Gjermane nëpërmejt GIZ si dhe SYNGENTA Company me qendër ne Greqi, kanë nisur një fushatë ndërgjegjësimi dhe edukimi për fermerët e Myzeqesë e më gjerë
Dr. NOA-s Lushnje e Berat, Adrian Danellari lidhur me çfare duhet te kene parasysh ne punen e perditeshme te gjithe fermeret dhe investitoret ne bujqesi siç eshte keshillimi dhe edukimi i fermereve qe te ndjekin me kujdes çdo keshille te specialisteve.

Vetem keshtu garantojne sukses, prodhim cilesor e me standarte e per pasoje edhe sigurim te tregut dhe perfitim ekonomik, finalizimi i nje pune te veshtire e te mundimshme.
Eksperti i Larte i Bujqesise Ilir Pilku nxit ne fjalen e tij kordinimin e specialisteve te shtetit qe jane shume pak ne nivel kombetar me specialiste private te tregut. Sot ne Shqiperi nje specialist mbulon 1800 fermere, çka eshte e pamundur ti monitoroje, keshilloje apo orientoje ne ecurine e tyre ne sera apo fushe. Kordinimi dhe bashkepunimi i sektorit privat me specialist te bujqesise shteterore do te sjelle ndryshim e sukses ne gjithe zinxhirin bujqesor nga prodhimi deri ne konsumatorin fundor!
Ndiqni videon e plote te emisionit te perjavshem ne radio Lushnja, Udhekryq i moderuar nga gazetari Shkelqim Bylykbashi.

https://www.facebook.com/RadioLushnja95.5FM/videos/1565002900613832