Policia në Selanik arreston shtatë persona me 280 kg. kokainë .

Në Selanik, policia ka arrestuar shtatë persona të cilët dyshohet se janë pjesë e një 
organizate kriminale përgjegjëse për kontrabandën e 585 kilogramëve kokainë nga Amerika Latine. 
Dyshohet se organizatori i bandës, një shtetas shqiptar 50 vjeç, ishte nën vëzhgim nga autoritetet. 
Në këtë grup kriminal përfshiheshin edhe bashkëshortja, dy mbesat dhe tre persona të tjerë.
 

Banda doli në dritë kur policia përgjoi në qytet një 21-vjeçar të cilit iu gjetën 239 pako kokainë,
 me peshë totale 280 kg. Vetëm dhjetë minuta më vonë, në një zonë tjetër të qytetit, një 33-vjeçar
 tentoi t'i ikte policisë dhe u përpoq të përplaste një automjet policie përpara se të përplasej 
me gardhin e shkollës. Pas kontrollit në automjetin e tij, autoritetet zbuluan 238 pako kokainë, me peshë totale 277 kg.

Gjatë një bastisjeje në rezidencën e supozuar të liderit, policia zbuloi edhe 23 pako shtesë kokainë, me peshë 26 kg, 
së bashku me 7,440 euro para të gatshme, shtatë telefona celularë, katër karta bankare dhe pajisje të tjera. 
Në mënyrë tronditëse, fotografitë e policisë të grumbullimit të drogës tregojnë se disa nga paketat ishin të etiketuara
 me simbole naziste.

Vlen të përmendet se në maj, autoritetet peruane kapën pako me kokainë të shënuar me simbole naziste dhe emrin "Hitler" 
në një port të Perusë veriore. Dyshohet se këto pako synonin të dërgoheshin në Belgjikë.