Selim Allajbej “komandanti i mire” vdiq ne Broni (PV) te koronavirusit

Broni, 25 Dhjetor 2020 – Selim Allajbej, “komandanti i mirë” vdiq në Broni (PV) të koronavirusit. Komuniteti shqiptar në ziSelim Allajbej, ish-komandant i marinës shqiptare dhe shtetas i birësuar i Bronesit ndërroi jetë disa ditë më parë në Broni, për shkak të koronavirusit. Ai kishte jetuar në provincën e Pavia për pesëmbëdhjetë vjet.

Në fillim të pensionit të tij ai ishte bashkuar me fëmijët e tij që ishin transferuar në Oltrepò për shumë njerëz dhe ishin integruar në mënyrë të përsosur në komunitetin lokal. Në ditët e para të dhjetorit ai doli pozitiv për Covid dhe fillimisht u shtrua në spitalin në Stradella; nga atje ai u transferua në Voghera, ku gjendja e tij u përkeqësua papritmas.

Një oficer shumë i dekoruar, Allajbej ishte komandant i Marinës Shqiptare në zonën veriore, në portin e San Giovanni di Medua. Në karrierën e tij të gjatë, ai shpesh ka bashkëpunuar me Marinën Italiane dhe Policinë Italiane të Financave në operacionet e përbashkëta për të luftuar trafikimin e paligjshëm të drogës dhe narkotikëve, kontrabandën dhe trafikimin e qenieve njerëzore përtej detit.

Komandant Allajbei ishte gjithashtu një eksponent kryesor i politikës shqiptare. Ai ka qenë gjithmonë në ballë sepse ishte një njeri që preferonte veprimin , ishte një person me thellësi të madhe, si ushtarak dhe politik, i cili, në fund të karrierës së tij prestigjioze, zgjodhi të qëndronte pranë familjes së tij në vend që të ndiqte angazhimin e tij në politikë.

Në moshën 60 vjeç, me fillimin e pensionit, ai dhe gruaja e tij Lavdije, drejtoreshë e një shkolle fillore, vendosën të transferohen në Itali për t’u bashkuar me fëmijët e tyre Miranda, Arjana dhe Ergi, të cilët kanë jetuar në Broni për shumë vite dhe kanë krijuar familjet e tyre. Këto ditë dhimbja e komunitetit shqiptar për humbjen e saj është vërtet e pamasë.